Udskrive nummerering

Samlere spørgsmål ofte os om trykte numre – hvad de betyder og hvordan de relaterer til at udskrive værdier.

Til at begynde, lad os tage dig tilbage til grundskole, hvor du kan have trimmet en rå kartoffel at skabe et design. Og derefter forsigtigt placeres kartoflen i nogle maling eller blæk, du har oprettet en kartoffel stempel, der kunne anvendes på et stykke papir. Resultat: du lavet en limited edition kunstværker.

Som du kan forestille, begyndte kartoflen at forværres efter et par sådanne udstansning. Efterfølgende udskrifter mistet klarhed i de første par strikings.

I dag, kan næsten alle af de begrænsede udgaver, der er produceret “køre” i udgaver af hundreder af tusinder før enhver forringelse opstà ¥ r. Derfor, samleren bør være sikker på at alle udskrifter fra en løbetur er identiske €” selv beviserne!

Under processen, er papir (eller lærred) trykt på store presser og stablet til tørre i talrige bunker. Papir eller lærred arkene er trimmet og pakket til forsendelse til forlaget hvor de er kurateret, signeret og nummereret. Som du kan forestille dig, gør de forskellige trin det umuligt at fortælle hvilke prints blev trykt første gang.

Så hvorfor nummer på alle?

Tænk på den trykte nummer som en serie eller registreringsnummer, der er designet til at holde alle ærlige. Hvis en print er nummererede 152/1200, det er simpelthen den 152 en nummereret.

Og mens kunstnerens beviser, udgiverens beviser, osv. omkostningerne samler mere, de er også fra det identiske kan “Kør.”

Også, Husk på, kunstneren sjældent gør hans egen nummerering. Og at de mest værdifulde limited editions er dem i mint stand… Uanset print antallet.

I øvrigt, raderinger og woodblock udskriver er klarere og skarpere “begyndelsen af run.” Normalt er sådanne udskrifter nummereret fortløbende, da de er produceret og tidlig strikings kan være mere ønskede end senere strikings.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Navigation